Gratinerad currysill

Len och fin sillåda, kan serveras varm, ljummen eller helt avsvalnad. Knäckebröd eller grovt bröd är gott till.

Till påskbordet kanske?

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

500g färsk sillfilé
Matfett till formen
10 cm purjolök
1 tsk salt
2 dl vispgrädde
2 msk curry
Vitpeppar

Garnering:
Lite dill

Gör så här

Ugn 200 grader.

Klipp av ryggfenan på filéerna. Smörj en ugnssäker form med matfett. Skölj och finhacka purjolöken. Fördela den i formen.

Rulla samman sillfiléerna och lägg dem intill varandra i formen. Salta.

Vispa samman grädde och curry och smaka av med lite vitpeppar. Häll currygrädden över filéerna och grädda mitt i ugnen 45-50 minuter.

Garnera med dill.
Visningar:
725
Sparat:
5

LIKNANDE RECEPT

Currysill recept
Snabb äpple- oc..
av MrsC
över 2 månader
Äpple- och curr
över 2 månader
Currysill med ä
av HAARK
över 2 månader
Snabb currysill
av Queenie
över 2 månader
Currysillåda
över 2 månader
Currysill
av lennali
över 2 månader