Gratinerad fänkål

Fänkålen skall inte vara för genomkokt, då blir den sladdrig och den får inte vara för okokt heller; då är den för hård. Storlek och vikt påverkar kok- och gratineringstiderna mycket.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

2 st Fänkål
2 dl Creme fraiche
Ost

Gör så här

Gör ren och koka fänkålen 15 - 20 min, beroende på storlek. Ta upp fänkålen och dela den på mitten. Lägg upp halvorna på ett smort eldfast fat. Lägg en eller två skivor ost på fänkålshalvorna. Häll crème fraiche på fatet runt fänkålen. Gratinera i ugn vid ca 200 °C i 20 - 30 minuter.
Visningar:
3874
Sparat:
10

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Bacon- och ostg
av Cayene
över 2 månader
Monikas ljuvlig
över 2 månader
Fläskfilé i for..
över 2 månader
Tacogratäng med
av zonale
över 2 månader