Gratinerad fläskfilé

Supergott och omtyckt av många! Fläskfilén går att byta ut mot kycklingfilé och kalvfonden mot kycklingfond!

Betyg (1 röst)
Antal personer
ca 5

Ingredienser

500 - 600 gr fläskfilé
400 gr fryst broccoli
½ röd paprika
rostad lök
salt
grovmalen svartpeppar

sås:
12 st champinjoner
70 gr soltorkade tomater
½ dl hackad fryst gräslök
2 dl paprika&chili créme fraiche
2 msk margarin
½ dl vetemjöl
4 dl mjölk
2 msk kalvfond
½ tsk salt
½ tsk grovmalen svartpeppar

Gör så här

Lägg de soltorkade tomaterna i ljummet vatten.
Tina broccolin och skär den i mindre bitar.
Krydda fläskfilén och stek eller grilla den och skär den sedan i mindre bitar.
Täck botten av en ugnssäker form med broccolin, spara lite till garnering.
Lägg sedan över fläskfilébitarna.
Skiva champinjonerna och fräs dem.
Hacka de soltorkade tomaterna.
Smält margarinet till såsen, rör i mjöl och späd av med mjölken.
Låt allt koka upp under omrörning.
Tillsätt de övriga ingredienserna till såsen och låt puttra några minuter.
Häll såsen över fläskfilén och garnera med paprikastrimlor och broccoli.
Ställ in i ugn och gratinera i 225 garder.
När den är färdig strö över rosta lök.
Servera med ris eller klyftpotatis.
Visningar:
4731
Sparat:
91

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilé recept
Absolut bästa f..
av Marre73
över 2 månader
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader
Gryta med fläsk
av UllaC
över 2 månader
Fläskfilepanna
av Bojka
över 2 månader