Gratinerad fruktsallad

Fruktsallad i ugnen

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 liter jordgubbar
4 kiwi
2 apelsiner
ca 20 blå druvor

Marinad:
Pressad saft av 2 apelsiner
3 msk apelsinlikör

Gratinering:
2 dl vispgrädde
3 äggulor
Ev socker

Garnering:
Florsocker

Gör så här

Rensa jordgubbarna. Skala kiwin. Skiva jorgubbar och kiwi. Skala apelsinerna med en vass kniv och skär loss hinnfria klyftor. Dela och kärna ur druvorna. Lägg frukt och bär i en skål.

Blanda samman marinaden och häll den över. Låt stå kallt ett par timmar.

Sila av marinaden i en kastrull. Koka ihop tills hälften återstår. Häll i grädden. Vispa i gulorna. Sjud såsen på svag värme under omrörning tills den tjocknar. Smaksätt ev med socker.

Fördela frukten i ugnssäkra portionsformar. Häll såsen över. Gratinera i ugn vid 250ºC eller under grillelementet 2-3 min, tills ytan får fin färg. Sikta över florsocker och servera genast.
Visningar:
754
Sparat:
5

LIKNANDE RECEPT

Fruktsallad recept
Fruktsallad med..
av lennali
över 2 månader
Riktiga amerika
över 2 månader
Johannas toppen..
över 2 månader
Smörgåstårta á ..
av LEDIVO
över 2 månader
Parfait tårta..
av Disen
över 2 månader
Tryffeltoppad k
av suss_b
över 2 månader