Gratinerad hummer

Detta fick vi som förrätt på nyårsafton, så otroligt gott!

Betyg (3 röster)
Antal personer
12 st
Gratinerad hummer

Ingredienser

12 humrar
4 schalottenlökar eller 1 gul lök
50 g margarin
4 dl crème fraiche , saffran & tomatsmak
3 dl matlagningsgrädde
3 dl fint riven parmesan

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader.
Klyv humrarna & knäck klorna.
Ta bort magsäcken och lossa stjärten.
Lägg ut skalen på en plåt. Skär hummerköttet i mindre bitar.

Finhacka löken. Smält smöret i en kastrull och fräs löken mjuk några minuter.
Tillsätt crème fraiche och grädde låt sjuda 5 min. Blanda ner hummerköttet. Fördela det i skalen & strö över parmesan.
Gratinera 8-10 min tills de fått fin färg & är genomvarma.

Servera med lite grönsaker eller en sallad.
Visningar:
46274
Sparat:
255

LIKNANDE RECEPT

Hummer recept
Ugnsbakad lax i..
över 2 månader
Lax i dillsås
av Queenie
över 2 månader
Kräftröra
av Kicki8
över 2 månader
Lyxig fiskgratä
av gosmosa
över 2 månader
Fiskgratäng med
av Disen
över 2 månader
Lyxig torskgrat
över 2 månader