Gratinerad lax med ost och persilja

Det är alltid gott med lax.

Betyg (7 röster)
Antal personer
4 st
Gratinerad lax med ost och persilja

Ingredienser

Laxfilé
saft och rivet skal av 1/2 citron
salt och peppar
1/2 dl hackad persilja
1 dl riven parmesanost
2 dl grädde
1 msk fiskfond

Gör så här

SERVERING: kokt potatis och ärter

1. Sätt ugnen på 200° 2. Lägg laxfilén i smörad ugnssäker form. Pensla laxen med citronsaften och salta och peppra. 3. Blanda citronskalet, persiljan och osten och strö blandningen över laxköttet. Smaksätt grädden med fiskfond och hälla det runt laxen. Sätt in i ugnen och bak i 15-20 minuter. 4. Servera laxen med kokt potatis, gröna ärter och ugnsrostade tomater.
Visningar:
13276
Sparat:
306

LIKNANDE RECEPT

Absolut bästa f
av Marre73
över 2 månader
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Kycklinggratäng
över 2 månader
Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Köttfärsgratäng
av anenik
över 2 månader
Underbar kladdk
av Elis
över 2 månader