Gratinerad ryggbiff

Njut den raffinerade smaken av mör, saftig biff gratinerad under ett kryddigt tomat- och mozzarellatäcke.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 ryggbiffar à 125 - 150 g
4 - 5 stora bifftomater
1 gul lök
3 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
1 - 2 msk tomatpuré
1 - 2 tsk oregano
½ - 1 tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar
1 knivsudd kajennpeppar
125 g mozzarellaost

Gör så här

Rumstemperera ryggbiffarna, ca 20 minuter. Skålla och flå tomaterna. Dela dem i fjärdedelar och ta bort kärnorna. Skär köttet i tärningar.

Skala och tärna löken fint. Hetta upp 1 msk av oljan och låt löken fräsa glansig. Skala och pressa över vitlöken. Tillsätt tomathacket och låt puttra med ca 5 minuter. Rör ner tomatpurén. krydda med oregano, salt och peppar samt kajennpeppar och ställ åt sidan.

Skiva och strimla mozzarellan, dela den i fjärdedelar och använd en äggskivare. Värm ugnen till 250 grader eller sätt på grillen.

Hetta upp resten av oljan i en fettsnål stekpanna eller grillpanna. Torka av köttet och stek (grilla) det 3 minuter på var sida, krydda med salt och peppar och lägg biffarna bredvid varandra i en ugnsfast form. Bred över tomatsåsen och strö på mozzarellastrimlorna och ev lite svartpeppar.

Gratinera köttet i het ugn eller under grill 5-8 minuter tills osten börjat smälta. Servera genast.
Visningar:
11366
Sparat:
62

LIKNANDE RECEPT

Ryggbiff recept
Rullar av ryggb..
över 2 månader
Ungersk gulasch..
över 2 månader
Torrfriterade b..
över 2 månader
Biff stroganoff
av LaJefa
över 2 månader
Chop Suey Delux..
över 2 månader
Biff med grönpe
över 2 månader