Gratinerad skaldjurssnäcka

Att servera förrätten i ett snäckskal ger ett elegant intryck. Den här gången blir det särskilt exklusivt med skaldjur av alla de slag gratinerade i en utsökt vitvinssås.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

300 g räkor med skal
1 färsk , kokt hummer
1 färsk , kokt krabba
16 färska , vinkokta musslor
Den färska hummern , krabban och musslorna kan bytas ut mot konserver . Ta en burk à 225 g av vardera sort .

Sås:
1 msk finhackad shalottenlök eller gul lök
1 dl fiskbuljong eller musselspad
1 dl torrt vitt vin
1½ dl tjock grädde
2 msk smör eller margarin
Salt
Peppar
Pressad citron
2 msk riven ost

Gör så här

Skala räkorna och klyv den färska hummern och krabban. Tag ur köttet och skär det i bitar. Låt musslorna rinna av.

Koka ihop lök och fiskbuljong eller musselspad några minuter. Tillsätt vin och grädde och koka ihop tills såsen reducerats till hälften.

Klicka ner matfett och smaka av såsen med salt, peppar och citronsaft.

Fördela skaldjuren i snäckor eller portionsformar och häll över såsen. Strö över riven ost och gratinera i 275 grader, 5-6 minuter, tills ytan fått färg.
Visningar:
5212
Sparat:
31

LIKNANDE RECEPT

Skaldjurssnäcka
över 2 månader