Gratinerade färsbiffar

Enkelt och gott

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st
Gratinerade färsbiffar

Ingredienser

500 g köttfärs
4 msk ströbröd
1 1/2 dl mjölk
1 ägg
1 tsk salt
1 krm peppar
100 g färska champinjoner
1 burk hela tomater
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk oregano
Salt
Peppar
ca 8 skivor god ost

Gör så här

Ugn: 225 grader
Lägg ströbrödet i en skål och häll över mjölken. Låt det stå och svälla ca 10 minuter.
Tillsätt färsen, ägg, salt och peppar. Arbeta samman till en smidig färs.
Dela färsen i ca 8 lika stora bitar. Forma runda biffar, ganska platta. Stek dem gyllene på båda sidorna i lite matfett i en stekpanna. Lägg dem på smort eldfast fat.
Ansa svampen och skiva den. Grovhacka tomaterna. Fräs svampen i lite matfett i en kastrull tills vätskan har kokat in.
Tillsätt tomathacket, pressad vitlök och oregano. Låt allt puttra utan lock tills det mesta av vätskan har kokat in. Smaka av med salt och peppar.
Fördela röran ovanpå biffarna och lägg 1 skiva ost ovanpå. Gratinera mitt i ugnen tills osten smält och har fått lite färg, ca 6-8 minuter.
Servera med kokt potatis eller potatismos och grönsaker.
Visningar:
3531
Sparat:
75

LIKNANDE RECEPT

Färsbiffar recept
Köttfärsbiffar ..
över 2 månader
Ost- och baconf
över 2 månader
Min bästa sås..
över 2 månader
Ananasbiffar i
av Queenie
över 2 månader
Italienska färs
av Amika
över 2 månader
Grekiska biffar
av tezzie
över 2 månader