Gratinerade kräftstjärtar

Denna rätt är snabb att göra, god och kan varieras med kräftor, frysta jätteräkor eller tigerräkor

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

20 st skaldjursstjärtar
100 g smör
2 st pressade vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 msk skorpbröd
1 msk hackad persilja

Gör så här

Om du använder havskräftor, bryt av stjärten och klipp skalet i en kanten längs stjärten så den blir öppen hela vägen. Om du använder jätteräkor eller tigerräkor, använd dem hela.
Lägg skaldjuren i en eldfast form. (kräftstjärtarna med den öppna sidan upp)
Salta
Pressa över vitlöken
Strö över skorpbrödet
Klicka smöret över allt samman
Strö över hacka persilja
Sätt formen i ugn 225 grader ca 20 min om skaldjuren är råa annars ca 10 min

Servera med vit bröd
Visningar:
7214
Sparat:
39

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Monikas ljuvlig
över 2 månader
Fläskfilé i for..
över 2 månader
Tacogratäng med
av zonale
över 2 månader
Lax i krämig sw
av kicki_k
över 2 månader