Gratinerade ostcrepes

Små lätta paket fyllda med en läcker, krämig fyllning. Tillsammans med en sallad blir detta en fulländad måltid.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

Crepes:
2 ägg
1 ½ dl mjölk
1 2/3 dl vetemjöl
1 krm salt
Smör eller margarin till gräddningen och formen

Fyllning:
1 stor purjolök
1 dl hackad färsk persilja
1 knippa basilika
2 tsk smör eller margarin
1 msk vetemjöl
2 ½ dl mjölk
2 äggvitor
3 dl riven ost
½ tsk salt
½ krm vitpeppar
Riven muskot

Gör så här

Blanda alla ingredienserna till pannkakssmeten. Låt smeten stå och svälla i 30 minuter. Ansa och skölj purjolöken. Strimla den fint på snedden. Skölj och torka örtkryddorna, nyp av bladen och hacka dem fint. Smält 2 tsk matfett och fräs purjolöken mjuk på medelvärme. Strö över mjölet och låt det bli ljusbrunt. Späd med mjölken under omrörning. Låt det sjuda på svag värme 3-5 minuter. Vispa äggvitorna till hårt skum.

Låt fyllningen svalna lite. Rör ner 3/4 av den rivna osten, äggvitorna och örtkryddorna. Smaksätt med salt, peppar och muskot.

Smält matfett i stekpannan och grädda 8 pannkakor. Värm ugnen till 225 grader. Smörj en form med matfett. Fyll pannkakorna. Lägg 2 msk fyllning mitt på varje pannkaka. Vik över ena sidan, vik in sidorna och vik igen till ett fyrkantigt paket. Lägg dem med skarven nedåt i ugnsformen. Bred resten av ostfyllningen ovanpå. Strö över osten. Gratinera 15-20 minuter mitt i ugnen. Servera med en god sallad.
Visningar:
2385
Sparat:
18

LIKNANDE RECEPT

Ädelostcrépes m
av lennali
över 2 månader
Glutenfria spen
av Fin
över 2 månader