Gratinerade räkor

Smarriga räkor i tomatsås gratinerade med två sorters ost. Perfekt som "fredagsgott" eller på buffébordet.

Betyg (2 röster)
Antal personer
2-3

Ingredienser

300-400 g skalade räkor, gärna jätteräkor
1 förp. Kelda italiensk tomatsås
150 g champinjoner
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
ev. 1 tsk torkad chili eller 1 tsk sambal oelek (om man vill ha lite "sting")
salt och peppar
1 dl riven parmesanost
1 - 2 dl riven "vanlig" ost

Gör så här

Skiva champinjonerna och fräs i smör på hög värme till dess de fått lite färg, salta och peppra.

Rör samman räkor, tomatsås, champinjoner, olivolja, pressad vitlök och ev. chili i en ugnssäker form. Smaka av med salt och peppar.

Strö över den rivna osten och gratinera högt upp i ugnen på 250 graders värme i c:a 5-10 minuter tills osten smält och fått lite färg. Låt den inte stå längre för då blir räkorna sega.

Servera med baguette eller vitlöksbröd.
Visningar:
3147
Sparat:
88

LIKNANDE RECEPT

Räkor recept
Fiskgratäng med..
av ros
över 2 månader
Fantastisk räkp
över 2 månader
Lax a´la Ankar
över 2 månader
Fisksoppa
av hobbe69
över 2 månader
Lax och räkgryt
av Luna
över 2 månader
Smörgåstårta – ..
av lennali
över 2 månader