Gratinerade svampplättar

I svamptid, när tiden är knapp, är det här en av mina räddningsplankor. Jag använder nämligen färdiga plättar. Passar utmärkt som förrätt eller enkel middag. Välj vilken svamp du vill.

Betyg (0 röster)
Antal personer
15 plättar

Ingredienser

15 stekta plättar
300 g färsk svamp
1 gul lök
1 msk smör
1/2 tsk salt
1 krm nymald svart­peppar
1 dl grovhackad persilja
ca 2 dl finriven ost

Gör så här

Sätt ugnen på 250 grader.

Ansa svampen och skär den i bitar om de är stora. Hacka löken. Fräs alltsammans i smör tills vätskan kokat bort. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner persiljan.

Fördela fräset på plättarna och strö över osten. Gratinera mitt i ugnen ca 5 minuter tills osten smält och börjat få färg.
Visningar:
822
Sparat:
8

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.