Gratinerat rotfruktsstomp

59 kcal

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

2 morötter ( 150 g)
1 litet sellerihuvud (ca 400 g)
1 kålrot (ca 600 g)
3 vitlöksklyftor
1 liter ljus buljong
1 dl repade timjanblad
3/4 tsk salt
1 krm peppar
½ dl ströbröd

Gör så här

1 Skala rotfrukterna och skär i mindre bitar. Skala och skica vitlök.
2. Koka rotfrukter och vitlök mjuka i buljong. Sila av buljongen och spara för spädning.
3. Sätt ugnen på 250 grader och grill.
4. Mixa rotfrukterna, späd med lite av buljongen och blanda i timjan. Det ska vara ett fast mos. Smaka av med salt och peppar.
5. Lägg upp moset i en smord ugnsform och strö över ströbröd. Gratinera i ugnen tills gyllene färg
Visningar:
1230
Sparat:
30

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.