Gravad kotlett

Ovanligmen god rätt till sommarens buffé

Betyg (0 röster)
Antal personer
8 st

Ingredienser

1 kg benfri kotlett
1/2 dl socker
1/1 dl salt
1 msk grovstött svartpeppar
1 tsk timjan
1 citron

Gör så här

Tvätta och riv citronen.
Blanda alla kryddorna och gnid in köttet.
Lägg i plastpåse på ett fat.
In i kylen, vänd morgon och kväll.
Klart efter 3 dygn. Häll av spadet som bildats.
Kan sedan förvaras i kylen en vecka.
Skär i tunna skivor och servera med en gravlaxsås, ej för stark.
Frys i överblivna skivor, hållbart ca 1 månad
Potatissallad eller potatisgratäng blir fint till.
Även gott som pålägg.
Visningar:
1745
Sparat:
14

LIKNANDE RECEPT

4-peppar ostfyl
över 2 månader
Kotlett- och ba
över 2 månader
Matkinas Benfri..
av matkina
över 2 månader
Enkel kasslergr..
av erajsko
över 2 månader
Smörgåstårta på
av mykolo
över 2 månader
Ugnsstekta kotl
över 2 månader