Gravad Lax

Enkelt och billigare än att köpa färdig
Fisken skall ha varit fryst innan gravning

Betyg (0 röster)
Antal personer
10 st

Ingredienser

1 kg laxfile urbenad (2 halvor)
125 gr grovsalt
50 gr strösocker
1 tsk krossad vitpeppar
1 knippe dill

Gör så här

Blanda salt,socker och vitpeppar i en plastpåse
Lägg in fileerna i en plastpåse som är tät
Strö blandningen på in och utsida av fileerna och klipp dill och lägg emellan
Vänd paketet 2 ggr per dygn (morgon och kväll)
Låt laxen ligga i 3 dygn och skrapa av salt och dill
Klipp på ny dill och servera
Visningar:
1726
Sparat:
41

LIKNANDE RECEPT

Ugnsbakad laxfi
av Mariej
över 2 månader
Lax a´la Ankar
över 2 månader
Ugnsbakad lax m
av lennali
över 2 månader
Fisksoppa
av hobbe69
över 2 månader
Lax i krämig sw
av kicki_k
över 2 månader
Lax och räkgryt
av Luna
över 2 månader