Gravad Lax

En klassiker

Betyg (0 röster)
Antal personer
Till flera

Ingredienser

En Lax på minst tre kilo
Fin Salt
Grov Salt
Socker
Dill

Gör så här

Köp en Filead Lax, eller filea hemma. Dela de två halvorna i mitten. Blanda 2 dl Finsalt med 2 dl Socker. Massera in denna blandning på köttsidorna av Fisken. Strö på rejält med Grovsalt. Lägg på med dill. lägg Laxhalvornas köttsidor mot varann, placera dessa i en täckt form eller i plastpåse. Lägg i kylskåp i tre dygn. Vänd på Fisken 2 ggr/dygn. Ta ut fisken efter tre dygn och spola av saltet. Frys in, men spara en bit, för avsmakning. Ätes på hårtbrödmacka, eller till sallad, potatis med kall laxsås till. Kan också med fördel stekas/bräckas lätt. låt detta bli en vana att ha på bordet.
Visningar:
3575
Sparat:
13

LIKNANDE RECEPT

Ugnsbakad laxfi
av Mariej
över 2 månader
Lax a´la Ankar
över 2 månader
Ugnsbakad lax m
av lennali
över 2 månader
Fisksoppa
av hobbe69
över 2 månader
Lax i krämig sw
av kicki_k
över 2 månader
Lax och räkgryt
av Luna
över 2 månader