Gravad oxfilé

Elegant och inte så vanligt, lätt gjort och kan göras före festen

Betyg (1 röst)
Antal personer
4-5

Ingredienser

5 hg mört kött, oxfilé eller biff
Kryddblandning:
2 msk socker
1 1/2 msk salt
1 tsk timjan
1 tsk mejram
1/2 msk salvia
1/2 msk krossad svartpeppar

11/2 dl persilja
1 låda kryddkrasse
Sås:
2 msk fransk senap
1 tsk socker
1 msk vatten
1 dl olja
2 msk klippt gräslök

Gör så här

Putsa köttet noga från fett och hinnor.
Blanda kryddorna, rulla köttet i blandningen och klappa in det färska grön.
Lägg i en skål, täck över med plastsilm.
Vänd köttet efter 12 timmar. Låt köttet gravas i 2 dygn-allra högst 10 dygn. det blir saltare ju längre det ligger.

Sås:
Rör samman senap och socker, vispa i vattnet och tillsätt oljan i fin stråle under stark vispning

Skär köttet i tunna skivor, viktigt!
Visningar:
11526
Sparat:
41

LIKNANDE RECEPT

Oxfilé recept
Oxfilé med trat..
över 2 månader
Smördegsinbakad..
av heanea
över 2 månader
Plankstek med f
över 2 månader
Oxfilégratäng
av lennali
över 2 månader
Oxfilé med hass
över 2 månader
Pasta med oxfil..
över 2 månader