Gravad strömming med sikrom

om man gillar strömming

Betyg (0 röster)
Antal personer
6-8

Ingredienser

LAG:
1 dl ättiksprit
1 liter vatten
2 msk salt
1 kg strömming rensad och filead
SÅS:
2 dl majonnäs
2 dl gräddfil eller creme fraiche
1 msk senap
1 vitlöksklyfta , pressad
TILL SERVERING:
100 g sikrom ( eller löjrom)
dill finhackad

Gör så här

Dra skinnet av strömmingen blanda lagen lägg strömmingen i lagen och låt stå över natten.
rör ihop såsen.
Låt strömmingarna rinna av väl och lägg dem i såsen låt stå i kylskåp ett dygn.
Servera med rom i klickar och dill.
Visningar:
1459
Sparat:
5

LIKNANDE RECEPT

Smörgåstårta på
av mykolo
över 2 månader
Winets Kryddiga..
över 2 månader
Räk- och laxrör
över 2 månader
Räk- och laxrul
av lillawe
över 2 månader
Krämig laxtårta
av celice
över 2 månader
Tournedos på gr
av styvan
över 2 månader