Gravlaxsås

Den här såsen är mycket uppskattad. Lätt att göra. Kan förvaras i kylskåp minst en vecka.

Betyg (0 röster)
Antal personer
ca 3-4

Ingredienser

5 msk senap (Hultbergs)
5 msk socker
9 - 10 msk olja
1 - 1½ msk rödvinsvinäger
Finklippt dill
ev . några droppar vatten

Gör så här

Rör senap och socker tills sockret smällt. ( Jag använder elvispen). Häll i oljan, först droppvis sedan mera. Häll i rödvinsvinägern. Blir såsen för tjock, späd med några droppar vatten. Ta i ganska mycket dill.
Visningar:
1082
Sparat:
12

LIKNANDE RECEPT

Gravlaxsås recept
Dansk gravlaxså..
av MrsC
över 2 månader
Gravad lax spec..
över 2 månader
Fina fiskensås
över 2 månader
Hemmagjord laxr
av Ahana
över 2 månader
Gravlaxsås i pa
över 2 månader
Gravlax med pep
av cajo13
över 2 månader