Grekisk pytt i långpanna

Ett recept som är jättegott!

Betyg (1 röst)
Antal personer
4-5

Ingredienser

400 g fläskfilé
½ dl soya
1 msk riven ingefära
1 msk sambal oelek
800 g potatis
1-2 rödlökar
½ dl olivolja
2 röda paprikor
100 g fetaost
12 soltorkade tomater
1 dl svarta oliver
Olivolja
Salt
Peppar

Gör så här

Strimla filén och lägg den i en marinad av soja, ingefära och sambal oelek. Låt marinera i ca 30 min.

Skär potatisen i klyftor. Skala och skär rödlöken i klyftor.

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg potatisklyftorna på en plåt, ringla över olja och krydda med salt och pappar. Sätt in i ugnen i 20 minuter.

Tillsätt lök och avrunna köttstrimlor till potatisen. Tillaga ytterligare 10-15 minuter.

Kärna ur paprikorna och skär i tunna ringar. Ta ut plåten och fördela paprika, smulad fetaost, soltorkade tomater och oliver över. Salta och peppra.

Servera tillsammans med gräddädelostsås och färskt bröd.
Visningar:
2762
Sparat:
49

LIKNANDE RECEPT

Köttfärslimpa m
av LEDIVO
över 2 månader
Fläskfilepanna
av Bojka
över 2 månader
Gudomlig köttfä
över 2 månader
Twix julgodis
av Sajsa
över 2 månader
Bettans goda pa..
över 2 månader
Bröd i långpann
av FlyMe
över 2 månader