Grekisk pytt i panna

En längtan till Grekland

Betyg (22 röster)
Antal personer
4-6 port

Ingredienser

Marinad till fläskfilén:
3-4 pressade vitlöksklyftor
1-1 1/2 dl olivolja
1-1 1/2 tsk sambal olek
2 msk soya

ca 1,8 kg potatis
salt
1 röd
1 gul paprika
1 gul lök .
3-5 tomater
en burk fetaost i små kuber

Kall sås:
4 dl turkisk yoghurt
4 msk majonäs
2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk italiensk salladskrydda
lite pressad lime

Sallad:
Sallad och gurka

Gör så här

Grekisk pytti panna

Skitgott, det här måste ni testa! Tänk på att fläskfilén ska marineras över natten. Receptet är beräknat för 6 personer

Strimla 2 st fläskfiléer (ca 1 kg) och lägg i marinaden över natt.
Smörj en långpanna och lägg i:
ca 1,8 kg potatis i klyftor (ska täcka botten) - salta över
Ställ in potatisen i ugnen, 220 grader i 10-15 minuter. Ta sen ur pannan och strö över fläskfilén och marinaden, 1 röd och 1 gul paprika i strimlor och 1 gul lök i strimlor.
Överst lägger du skivade tomater och en burk fetaost i små kuber. In i ugnen igen i ca 35-40 minuter till. Serveras med kall sås och en vanlig sallad.
Visningar:
46365
Sparat:
458

LIKNANDE RECEPT

Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Bacon- och ostg
av Cayene
över 2 månader
Gryta med fläsk
av UllaC
över 2 månader
Köttfärslimpa m
av LEDIVO
över 2 månader
Fläskfilepanna
av Bojka
över 2 månader
Gudomlig köttfä
över 2 månader