Grekisk Sallad ā la Karin

En sallad som passar till huvudrätt, mellanmål och som tillbehör till en god middag.

Betyg (0 röster)
Antal personer
2-3

Ingredienser

1 stort isbergsallad
1 medelstor mogen tomat
10 cm gurka
4-5 medel stora champinjoner
1 rödlök
1 mogen avokado (rumsvarm) med 2 avokador blir det lite krämigare
1 burk tärnad fetaost eller ett block
Dressing:
1 påse Italinesk dressingmix
olja
ljummet vatten

Gör så här

Ta ut fetaosten en timme innan salladen ska göras (osten smakar mer då). Skär salladen i grova bitar och lägg den i en stor salladsskål. Dela 2 ggr på längden så stt du har fyra långa delar och skär ner den i 1cm tjocka skivor. Skär ner tomaten i fyrkanter. Ta bort foten på svampen och dela den på mitten, därefter skivar du ner svampen och lägger den i en separat skål. Svampen ska serveras som tillbehör eftersom den inte kan blandas i salladen då dressningen ska i (svamp dra åt sig vätska och blir sumpig då) Skala och dela löken i 4 delar och skiva ner den halvtunnt. Dela på avokadon och ta bort kärnan. Ta en liten vass kniv och skär den i skalet i medlestora fyrkanter,ta en sked och gröp ur avokadon i salladskålen. Låt fetaosten rinna av en stund innan, köpte du osten i block, skär den i ca 1-cm tjocka skivor. Blanda dressingen enligt anvisningarna på påsens baksida. Obs! Blanda men ljummet vatten. Dressningen smkar mer då. Häll dressningen ner i salladen och blanda väl. Servera med nybakat bröd och champinjonerna "à part" = fransk fackord i matlagning och betyder sidan om/brevid.Lycka till och smaklig spis
Visningar:
2110
Sparat:
16

LIKNANDE RECEPT

Absolut bästa f
av Marre73
över 2 månader
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Kycklinggratäng
över 2 månader
Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader