Grekisk sallad i pitabröd

Detta fyllda, knapriga pitabröd som dels är bröd och dels är sallad, är en favorit.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

2 ½ dl cocktailtomater
1 litet huvud romersk sallad, rivet i mindre bitar
1 dl svarta, urkärnade, skivade oliver
4 fullkornspitabröd
1 dl smulad fetaost

Till dressingen:
2 msk olivolja
2 msk färskpressad citronsaft
1 vitlöksklyfta, pressad
1 ½ krm torkad oregano
½ krm nymald svartpeppar

Gör så här

Värm ugnen till 175 grader. Vispa samman olja, citronsaft, vitlök, oregano och svartpeppar i en liten skål, till dressingen.

Halvera tomaterna. Blanda sallad, tomater och oliver i en stor skål. Häll dressingen över salladen och vänd ner den försiktigt.

Lägg pitabröden på en plåt. Sätt dem i ugnen ca 5 minuter tills de är genomvarma.

Skär av en liten bit i toppen på varje pitabröd och pressa isär sidorna så att brödet öppnar sig. Lägg sallad i ett jämnt lager i varje ficka. Skeda över lite fetaost och servera genast.
Visningar:
4096
Sparat:
60

LIKNANDE RECEPT

Pitabröd recept
Pitabröd med ti..
av MrsC
över 2 månader
Pulled pork på ..
över 2 månader
Långstekt fläsk..
av lennali
över 2 månader
Boti Kabab (ind..
av maxxess
över 2 månader
Gyros med tzatz
över 2 månader
Germans gyros m
över 2 månader