Grekisk stifado - Köttgryta med lök och kanel

Inte provat ännu...

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

600 g grytbitar av mötkött (fransyska eller bog)
2 msk olivolja
250 g steklökar
1 vitlöksklyfta , hackad
½ dl rödvin
2 msk tomatpuré
1 tsk salt
2 krm svartpeppar , nymald
1 lagerblad
1 kanelstång

Gör så här

Bryn köttet i olivoljan i en gryta.

Häll i vatten så att det nätt och jämnt täcker köttet. Skala lökarna och lägg dem hela i grytan.

Tillsätt vitlök, rödvin, tomatpuré, salt, peppar, lagerblad och kanelstång. Låt grytan sjuda ca: 1 timma. Smaka av grytan och känn efter att köttet är mört. Servera med ärtor och morötter till potatis eller ris.
Visningar:
8456
Sparat:
41

LIKNANDE RECEPT

Stifado recept
Stifado (kryddi..
av pitea
över 2 månader
Köttgryta med v..
över 2 månader
Grekisk klyftpo..
över 2 månader
Stifado
över 2 månader
Stifado
över 2 månader