Grekiska paprikor

Bjud på en grekisk meny. Servera dessa läckra och dekorativa paprikor fyllda med lammfärs, ris och getost.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 gula paprikor
1 1/4 dl långkornigt ris
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
200 g lammfärs
2 msk tomatpuré
½-1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 nypa spiskummin
2 tsk oregano
100 g fetaost
4 bifftomater eller 1 burk krossade tomater
2 dl köttbuljong

Gör så här

Koka riset enligt förpackningens anvisningar. Skala lök och vitlök. Hacka löken fint och låt den fräsa glansig i 1½ tsk av oljan. Pressa ner vitlöken i färsen och blanda. Bryn alltsammans 5 minuter. Smaksätt med tomatpuré, salt, peppar, spiskummin och oregano. Ställ det åt sidan.

Värm ugnen till 175 grader. Skär av ett lock på paprikorna. Skölj dem och låt dem rinna av.

Låt riset rinna av och låt det sedan svalna lite. Blanda riset med färssmeten i en skål. Smula ner fetaosten, tillsätt äggen och blanda väl. Smaka av. Fördela smeten i de urgröpta paprikorna och lägg på locken.

Skålla och flå tomaterna. Kärna ur och hacka dem grovt. Pensla en ugnssäker form med resten av oljan. Ställ paprikorna i formen. Häll tomathacket vid sidan om. Salta och peppra. Häll på buljongen och stek i ugnen ca 45 minuter.
Visningar:
1794
Sparat:
36

LIKNANDE RECEPT

Absolut bästa f
av Marre73
över 2 månader
Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Gryta med fläsk
av UllaC
över 2 månader
Underbar kyckli
av Marre73
över 2 månader
Fläskfilepanna
av Bojka
över 2 månader