Grekiskt lamm

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

400 g lammfilé
2 msk olivolja
1 stor rödlöknskivad
3 medelstora zucchini tunt skivade
200 g körbärstomater delade i halvor
3 pressade vitlöksklyftor
2 msk pressad citron
1 dl urkärnade svarta oliver delade i halvor
2 msk färsk oregano finhackad
100 g fetaost i smulor
1 dl rostade pinjenötter

Gör så här

Skär lammfiléerna vinkelrätt mot fibrerna i smala remsor. Hetta upp stekpanna eller wok, häll i olivolja och värm 30 sekunder. Lägg i lammremsorna i små omgångar och fräs varje omgång på stark värme i 1-2 minuter eller tills de är brynta. Flytta över till en tallrik.Lägg lök och zucchini i pannan eller woken. Fräs på stark värme i 2 minuter eller tills de är precis mjuka. Tillsätt körsbärstomater och pressad vitlök. Fräs i 1 -2 minuter eller tills tomaterna nätt och jämnt är mjuka. Lägg tillbaka köttet i pannan och rör om på hög värme tills allt är genomvarmt. Lyft av pannan från värmen. Tillsätt saft, oliver och oregano och blanda väl. Strö över smulad fetaost och pinjenötter före serveringen.
Visningar:
2499
Sparat:
16

LIKNANDE RECEPT

Ugnsbakad lax m
av lennali
över 2 månader
Mumsig stek i l
över 2 månader
Lax med feta- o..
över 2 månader
av LaJefa
över 2 månader
Grekisk pyttipa..
av molle07
över 2 månader
Varm smörgåstår
av epi
över 2 månader