Grekiskt lantbröd med ost och oliver

gott gott gott..!!

Betyg (1 röst)
Antal personer
2 bröd
Grekiskt lantbröd med ost och oliver

Ingredienser

5 dl vatten
50 g jäst
1½ tsk salt
½ dl olja , helst olivolja
1 ägg
14 - 15 dl vetemjöl , lantvetemjöl , matbrödsmjöl av vete eller vetemjöl special


Fyllning:
ca 100 g fetaost eller keso
25 - 30 svarta oliver , urkärnade

Gör så här

Värm vattnet till 37°C (fingervarmt). Smula sönder jästen i en bunke och rör ut den med lite av det ljumma vattnet. Tillsätt resten av vattnet, salt, olja, ägg och det mesta av mjölet, spara lite till utbakningen. Arbeta kraftigt ihop till en smidig deg.

Jäs degen övertäckt ca 30 min.

Tag upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela degen i 2 delar och kavla ut dem till avlånga fyrkanter, ca 20x40 cm.

Lägg på ost och skivade oliver. Rulla ihop kakorna från långsidan. Lägg rullarna på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Forma dem till kransar eller snurror.

Jäs under bakduk ca 30 min. Värm ugnen till 200-225°C. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt brödet svalna på galler under bakduk.
Visningar:
6078
Sparat:
137

LIKNANDE RECEPT

Lantbröd recept
Grekiskt lantbr..
av Cina78
över 2 månader
Bröd i långpann
av FlyMe
över 2 månader
Ungersk gulasch..
över 2 månader
Grova frallor
över 2 månader
Ljust lantbröd
av lisled
över 2 månader
Grekisk sallad
över 2 månader