Grevé-wiener

Förvara vetemjöl, salt och socker i frysen över natten så de är riktigt kalla. Ju kallare deg desto bättre.

Betyg (0 röster)
Antal personer
34 st

Ingredienser

Wienerdeg:
4 1/2 dl vatten
28 g jäst
800 g vetemjöl
1 msk salt
3 msk socker
400 g osaltat kylskåpskallt smör

Fyllning:
300 g riven Grevé
450 g Kesella
ca 3 smakrika äpplen
34 valnötter

Gör så här

Arbeta ihop vatten, jäst, vetemjöl, salt och socker till en deg. Kavla ut degen till en platta knappt 40 x 40 cm. Platta ut smöret till en ca 1 1/2 cm tjock platta knappt hälften så stor som degen.

Lägg smöret på ena deghalvan. Vik över den andra halvan. Tryck till och kavla ut degen till en avlång kaka på andra ledden. Plasta in degen och låt den vila 30 minuter i kyl. Kavla ut degen och vik en sedan i tre delar. Kavla och vik på samma sätt två gånger till. Degen ska plastas in och vila i kyl mellan varje kavling. Låt degen vila i kylen i en timme efter sista kavlingen.

Ta ut degen och kavla ner den till 6 mm. Skär ut rektanglar 6 x 8 cm. Lägg dem på en plåt och låt jäsa ca 1 timme. Blanda Grevé och Kesella till fyllningen. Skiva äpplena. Lägg en klick fyllning mitt på varje degruta, sedan äpple och en valnöt.

Värm ugnen till 220°. Ställ in bakverken och sänk temperaturen till 200°. Baka i 15-20 minuter.
Visningar:
989
Sparat:
2

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.