Grillad entrecóte med Bloody Mary-sås

Såsen kan serveras både varm och kall.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st
Grillad entrecóte med Bloody Mary-sås

Ingredienser

4 skivor entrecóte (à 150 - 200 g)
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar

Bloody Mary-såsen:
1 liten rödlök
½ msk olivolja
1 burk hela tomater (400 g)
1½ msk pressad lime
2 msk vodka
3/4 msk worcestersås
½ tsk herbamaresalt
½ tsk tabasco
1 krm salt

POTATIS
1 kg färskpotatis
5 - 6 färska lökar
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
1 msk olivolja

TILLBEHÖR
blandad sallad med stjälkselleri

Gör så här

1. Sås: Skala och finhacka rödlöken. Fräs den i olja 1 - 2 min. Tillsätt tomater med spad. Låt koka ihop tills ca 3 dl återstår. Mixa såsen slät. Tillsätt limesaft, vodka, worcestersås, herbamaresalt, tabasco och salt. Smaka av.

2. Potatisspett: Lägg grillspetten i kallt vatten. Borsta potatisen väl. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Ansa och koka löken nästan mjuk. Varva potatis och lök på spett, krydda med salt och peppar. Ringla över olivolja,. Grilla ca 2 min runt om.

3. Strö salt och peppar på köttet. Grilla det 2 - 3 min på varje sida.

4. Servera köttet nygrillat med potatisspett, sås och sallad.
Visningar:
4240
Sparat:
38

LIKNANDE RECEPT

Supergod potati
över 2 månader
Bèarnaisegratin..
av boz1965
över 2 månader
Kycklingspett m
över 2 månader
Het Kycklinggra
över 2 månader
Pappas kalla gr
av Snoffa
över 2 månader
Min bästa sås..
över 2 månader