Grillad filé med limeyoughurt

Gott

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 fläskfilé , ca 500 g
4 msk smör-&rapsolja
1/2 tsk salt
1 pressad vitlöksklyfta

Limeyoghurt:
2 dl Arla Köket medelhavsyoghurt
rivet skal och pressad saft av 1 lime
1/2 tsk sambal oelek
2 krm salt

Gör så här

Blanda yoghurt, limeskal och -saft, sambal och salt. Rör ihop smör-&rapsolja, salt och vitlök. Pensla köttet med 1 msk av kryddsmöret. Grilla köttet runt om över glöd ca 15 min. Skiva köttet och lägg det på ett fat med en blandad grönsallad.
Häll resten av kryddsmöret över köttet.Servera såsen och kokt färskpotatis till.
Visningar:
1109
Sparat:
9

LIKNANDE RECEPT

Limeyoughurt
över 2 månader
Stekt marinerad
över 2 månader