Grillad hjortytterfilé kastanjechampinjoner och svartrötter

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

500 g hjort eller rådjursytterfilé
havssalt
svartpeppar
olivolja
10 st kastanjechampinjoner / skogschampinjoner
1 chalottenlök finhackad
4 dl matlagningsgrädde 15 %
1,5 dl vitt vin
1 dl fino
1-2 msk tryffelolja
1-2 msk smör
10 sockerärtor
1 grön paprika
4 svartrötter
1/2 citron
pasta eller pressad potatis
Börja med att stycka köttet i små noisetter.

Gör så här

Skala svartrötterna och koka i ca 8-10 minuter i saltat vatten och pressad citron i lagom långa stavar (10 cm)

Fräs lök i smör i med delade champinjoner och fräs vidare, häll i finon och vittvinet, slå i grädden och låt allt puttra i ca 8-10 minuter. Krydda försiktigt med tryffelolja, salt och peppar.

Strimla sockerärtor och tärna paprikan dessa kokas upp helt kort innan servering i svartrotsvattnet i ca 1 minut. Nu grillas noistetterna i het grillpanna endast med lite olivolja, salt och peppar. Lägg köttet på svartrötterna och slå sås och grönsaker runt.

Njut !
Visningar:
5680
Sparat:
11

LIKNANDE RECEPT

Amoz tomat- och
av amoz
över 2 månader
Viltgömma
över 2 månader
Amoz septemberg
av amoz
över 2 månader
Penne med tomat
av Queenie
över 2 månader
Gyllene kastanj
av Queenie
över 2 månader
Kasslerpytt
över 2 månader