Grillad majrova med champinjoner och ruccolasallad, spenat och kesofyllda tortellini med tomatconfit och sås på mandlar och basilika

Ett av de vinnande recepten till tävlingen årets gröna kock år 2000. Läs mer om tävlingen <a href="javascript:openArtiklar('MATN-4K99ME')">här</a>.

Betyg (0 röster)
Antal personer
10 st

Ingredienser

10 stora majrovor
1 kg vita champinjoner
1 kruka ruccolasallad
10 stjälkar från pak soi
2 dl vispgrädde
Pastadeg:
500 g vetemjöl
3 ägg
5 äggulor
1 msk olivolja
2 msk ljummet vatten
lite salt
Fyllning:
500 g Keso
3/4 dl riven parmesanost
100 g bladspenat
salt
peppar
Tomatconfit:
5 kvisttomater
1 vitlök
1 dl olivolja
färsk timjan
basilikastjälkar
salt
socker
peppar
Sås:
1 dl skållad mandel
200 g basilikablad
1 vitlöksklyfta
2 dl olivolja
salt
peppar

Gör så här

Börja med tomatconfit. Skålla, skala och kärna ur tomaterna. Lägg på ett bläck med olivolja, salt, peppar, socker, vitlök, timjan och basilikastjälk. Torka i ugn ca 2 timmar på 80 grader. Skala majrovorna och koka dem mjuka i saltat vatten, låt svalna och grilla dem sedan på båda sidor. Skiva champinjonerna och stek, deglacera med grädde och låt koka in, smaka av med salt och peppar. Strimla pak soistjälkarna och sautera snabbt, blanda med champinjoner och ruccolasallad.Pasta: Blanda ihop samtliga ingredienser till pastadegen och låt vila. Låt keson rinna av medan du river parmesanosten och sauterar spenaten. Blanda ihop keso, parmesan-ost och spenat, smaka av med salt och peppar.Kavla ut pastan och stansa ut rundlar, lägg lite fyllning på varje och vik ihop till en tortellini, 3 st/person. Kokas i saltat vatten med olivolja ca 2 minuter.Sås: Mixa mandlar med basilika, vitlök och olivolja. Skall vara grovkorning. Smaka av med salt och peppar.
Visningar:
4321
Sparat:
3

LIKNANDE RECEPT

Tortellini recept
Drömsk tortelli..
över 2 månader
Tortellinigratä..
över 2 månader
Italiensk tomat
över 2 månader
Marias Tortelli
av Legoli
över 2 månader
Tortellinigratä
av Josses
över 2 månader
Tortellini- och
över 2 månader