Grillad oxfilé med två såser och smörsvängd färskpotatis

Grillat är gott

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

500-600 g oxfilé
600 g färskpotatis, små
2 msk smör
1 msk citronskal, rivet
1 msk persilja, hackad

Grön sås:
2 msk olivolja
4 sardeller, finhackade
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 tsk salt
2 msk persilja, färsk och hackad

Röd sås:
1 vitlöksklyfta, pressad
1 msk olivolja
1 burk krossade tomater
1 tsk oregano, torkad
Socker
Salt
Peppar

Gör så här

Låt köttet ligga framme i rumstemperatur. Skrubba potatisen noga och koka den.

Blanda ihop ingredienserna till den gröna såsen som sedan är färdig att serveras kall.

Fräs vitlöken i olivolja på medelvärme någon minut. Tillsätt tomater och kryddor. Låt sedan såsen puttra tills den tjocknat. Skär oxfilén i 4 skivor. Salta och peppra. Grilla/stek sedan oxfiléskivorna i 6-8 minuter - beroende på hur välgrillat man vill ha köttet. Dela potatisarna längs med på mitten. Smält smör i en kastrull. Tillsätt citronskal och persilja. Lägg i potatisen och sväng runt kastrullen.

Servera på varma tallrikar. Låt tallrikarna stå ca 5 minuter på gallret i 75 graders varm ugn.
Visningar:
16058
Sparat:
48

LIKNANDE RECEPT

Oxfilé recept
Oxfilé med trat..
över 2 månader
Kött fondue med..
över 2 månader
Smördegsinbakad..
av heanea
över 2 månader
Plankstek med f
över 2 månader
Oxfilégratäng
av lennali
över 2 månader
Oxfilé med hass
över 2 månader