Grillad rimmad lax med varm gurk- och bönsallad

Här behövs varken potatis, ris eller pasta som tillbehör. Den varma gurk- och bönsalladen räcker. Laxen rimmas medan den tinar.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 styckfrysta laxbitar à 125 g
½ dl salt

Gurksallad:
2 slanggurkor
2 msk dijonsenap
1 dl solrosolja
2 msk pressad lime
2 msk flytande honung
2 tsk salt
3 krm svartpeppar
2 burkar vita bönor
1 dl dill, hackad

Gör så här

Gnid in de frysta laxbitarna med salt och ställ i rumstemperatur cirka 1 timma före tillagning.

Gurksalladen: Skala gurkorna och dela dem på mitten. Dela varje bit på längden och skrapa ur kärnorna med en sked. Skär i tunna skivor på längden. Blanda senap, olja, limesaft, honung, salt och svartpeppar i en kastrull. Vänd ner gurkan och de sköljda och avrunna bönorna. Värm försiktigt. Vnd ner dillen vid servering.

Skölj av och torka laxbitarna. Pensla med olja och grilla i en het grillpanna. Servera med gurk- och bönsalladen och skivad lime.
Visningar:
1765
Sparat:
6

LIKNANDE RECEPT

Bönsallad recept
Kyckling i bals..
av lennali
över 2 månader
Ugnsbakad torsk
av styvan
över 2 månader
Italiensk kyckl
över 2 månader
Fisk med kokos
av evaldo
över 2 månader
Bönsallad med r
av evaldo
över 2 månader
Pangasius med c
av evaldo
över 2 månader