Grillade kycklingspett

Den här möra kycklingen är glaserad med en underbar god marinad som består av bl.a. lök, ingefära, chili och citron.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 kycklingbröst ā 125 g eller 4 kycklingfiléer
8 stora vårlökar
16 körsbärstomater

Marinad:
4 shalottenlökar
2Ŋ cm färsk ingefära
2 gröna chilifrukter
Saften av en citron
1/4 dl olivolja
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
2 msk hackad persilja eller oregano

Gör så här

Skär kycklingfiléerna i 2½ cm stora kuber. Lägg kycklingbitarna i en skål. Skala och hacka shalottenlöken fint. Skala ingefäran och hacka den fint. Hacka chilifrukterna fint. Häll saften från citronen över kycklingen.

Värm upp oljan i en stekpanna och bryn shalottenlök, vitlök, ingefära och chilifrukt på medelvärme tills löken är mjuk. Ta bort från värmen och blanda ner tomatpuré och hackad persilja eller oregano. Låt svalna.

Häll marinaden över kycklingbitarna och blanda väl. Täck över och marinera i kylen i minst två timmar. Skala av det yttersta laget på vårlöken och skär den i 2 cm tjocka bitar. Låt bitarna vara så långa att både det vita och det gröna på löken kommer med. Skölj tomaterna i kallt vatten och låt dem rinna av.

Sätt grillen på hög värme. Lägg en bit aluminiumfolie på grillens galler. Varva kycklingbitar, lök och tomater på spetten.

Grilla spetten i 10-12 minuter. Vänd dem ofta och pensla dem med den överblivna marinaden.
Visningar:
1949
Sparat:
38

LIKNANDE RECEPT

Kycklingspett recept
Kycklingspett m..
över 2 månader
Godaste Kantare..
av bubba80
över 2 månader
Kycklingsouvlak
av ros
över 2 månader
Pincho de pollo
av LaJefa
över 2 månader
Asiatiska kyckl
över 2 månader
Smarriga kyckli
av ros
över 2 månader