Grillbiffar på italienskt vis

Tunna, marinerade grillbiffar fylls med fina skivor av skinka och mozzarella. Detta blir en mycket god och lite annorlunda grillrätt.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 skivor mörad, renskuren biff ā 125 g
4 tunna skivor mozzarella ā 15 g
4 tunna skivor rökt skinka ā 15 g

Marinad:
1,5 dl torrt rött vin eller köttbuljong
1 tsk nymalen svartpeppar
1/2 krm chiliflingor

Gör så här

Dela varje biff horisontellt med en vass kniv. Banka ut de 8 biffarna till ca 3 mm tjocklek. Blanda vin eller buljong, svartpeppar och chiliflingor i en skål. Blanda noga, lägg ner biffarna och vänd så att de täcks med marinad. Täck med plastfolie och ställ kallt i 30 minuter.

Gör en glödbädd i en kolgrill eller sätt ugnsgrillen på medelvärme. Ta upp köttet ur marinaden och fördela mozzarella- och skinskivor på 4 av biffarna. Lägg resten av biffarna ovanpå. Släng marinaden.

Lägg biffarna på grillgallret. Grilla ca 10 cm från glöden, ca 5 minuter på var sida tills biffarna fått en fin grillyta. Vänd endast en gång. Lägg upp på varma tallrikar och servera genast.
Visningar:
1416
Sparat:
14

LIKNANDE RECEPT

Färska primörer
av jas65
över 2 månader
Spansk grillbif..
av tina62
över 2 månader
Jespers Quorn p
över 2 månader
Spansk grillbif..
över 2 månader