Grillstuvning med dillsmak

Ett jättegott sätt att ta tillvara på det kött som blev över efter gårdagens grillning. Det blir en härlig stuvning där allt tar med grillsmaken. Det går självklart att göra detta med stekt kött och råstekt potatis, vanlig kokt potatis, när det ej är grill- eller färskpotatis säsong. Svårt med att ange mängd här beroende på hur mycket man har.

Betyg (10 röster)
Antal personer
2-4

Ingredienser

Kött, så mycket du har
1 stor lök
20 cm falukorv, gärna annan typ chorizo
1 ½ dl dill, färsk eller 1 förpackning fryst
3 dl grädde, mer beroende på mängd du tillagar
1 msk soja
2 msk kalvfond
10 färskpotatisar
Svartpeppar
Kajennpeppar
3-4 dl vatten

Gör så här

Skär korven i kuber ca 5x5 och stek och lägg över i gryta, skär köttet i liknande storlek och över i grytan. Stek löken i lite större bitar så den får färg och häll över i grytan och vispa ur stekpannan med 2 dl vatten och häll över. Nu kan du ha i grädden, sojan och fonden samt krydda.

Ha i färskpotatisen i lite större bitar och strö över dillen och låt puttra i ca 15 minuter. Smaka av så att kryddningen blir som du vill ha. Red av med lite maizena.

Det är så in i helsike gott jag lovar.
Visningar:
2529
Sparat:
125

LIKNANDE RECEPT

God grillmarina
över 2 månader

LIKNANDE SÖKNINGAR