Grisfilé med russin

något för den som tycker om russin

Betyg (0 röster)
Antal personer
ca 4 port

Ingredienser

400-500 gr grisfilé
ca 1 dl russin
1 msk smör eller margarin
1 tsk salt
1 kryddmått svartpeppar
2 dl grädde eller gräddfil

Gör så här

skär snitt längs filen lägg i russin och bind samman filen med bomullsband
bryn matfettet i en stekpanna och bryn köttet väl runt om salta och peppra
efterstek under lock på svag värme ca 20 minuter
tag upp köttet klipp bort snöret och skär köttet i skivor
späd stekpannan med grädde eller gräddfil servera såsen till köttet
ett litet tips som jag provar är att linda bacon kring grisfilén
får då en lite rökt smak
servera små brynta potatisar till samt en god sallad
smaklig spis !
Visningar:
1059
Sparat:
0

LIKNANDE RECEPT

Grisfilé recept
Festrullar av g..
över 2 månader
Köttgryta med m
över 2 månader