Grissini

Detta är festliga brödpinnar som man kan ha antingen som tilltugg till drinken eller på buffén. Jättegoda!!! Och roligt att ha gjort dem själv istället för köpta.

Betyg (1 röst)
Antal personer
32 stycken
Grissini

Ingredienser

25 g jäst
2 dl vatten
2 msk olja
2 tsk salt
1 msk socker
1 ägg
ca 12 dl vetemjöl special

Gör så här

Smula jästen i en bunke. Värm vattnet tills det är fingervarmt. Häll lite av vattnet över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt resten av vattnet, olja, salt, socker, ägg och nästan allt mjöl, men spar lite till utbakningen.
Arbeta degen smidigt tills den släpper bunkens kanter. Låt jsa övertäckt i 30 minuter.
Ta upp degen och dela den i 32 bitar. Rulla varje till fingertjocka längder, ca 25 cm långa. Lägg längderna på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa ytterligare 15 minuter.
Pensla längderna med ägg och grädda i 175 grader ca 20 minuter. Låt dem kallna på galler.
Visningar:
2785
Sparat:
99

LIKNANDE RECEPT

Grissini recept
Tjocka och Hemg..
över 2 månader
Svampsoppa med ..
över 2 månader
Ost-och broccol
över 2 månader
Grissini..
över 2 månader
Ostgrissini
över 2 månader
Grissini med sa..
av enAnnan
över 2 månader