Grisstek med knaprig svål

har ingen komentar
bara så gott

Betyg (0 röster)
Antal personer
5-6 port

Ingredienser

11/4 kg mager färsk skinka eller bog med svål
2 tsk salt
2 kryddmått vitpeppar
2-3 lagerblad
1/2 liter buljong
1 msk äkta soja
11/2 msk vetemjöl
ca 1 msk smör eller margarin

Gör så här

skär köttet med en vass kniv tunna skåror i svålen
lägg steken med svålen neråt i en långpanna med en bottenskyla kokande vatten det är endast svålen som ska kokas låt den koka ca 20 minuter häll sedan bort vattnet
vänd steken och lägg den på galler i långpannan gnid in svålen med salt och peppar stick in bitar av lagerblad mellan skårorna
stek i ugn vid ca 2225 grader i ca 20 minuter detta för att göra svålen spröd minska sedan ugnsvärmen till 175 grader och stick in en köttermometer i köttet
fortsätt stekningen i ca 11/2 timma eller tills köttet är genomstekt och svålen spröd termometern ska visa 82-85 grader beroende på hur genomstekt man vill ha köttet
vispa ur långpannan med buljong och soja sila upp skyn i en kastrull och låt den koka ihop ordentligt smaksätt med mera kryddor
blanda mjöl och matfett till en pasta klicka ner denna under omrörning låt såsen koka 3 -5 min
skär upp steken och servera såsen till
gott att ha tillär kokt potatis rödkål äppelmos och varför inte en god senap
man kan även med fördel ha en god sallad

smaklig spis och lycka till !
Visningar:
4701
Sparat:
13

LIKNANDE RECEPT

Grisstek recept
Dansk grisstek ..
av tina62
över 2 månader
Dansk grisstek
över 2 månader