Grunddeg till vetebullar

En vetedeg ligger som grund till fem sorters bullar. Använd gärna stenmalet ekologiskt vetemjöl från Saltå kvarn.

Betyg (0 röster)
Antal personer
40 bullar
Grunddeg till vetebullar

Ingredienser

50 g jäst för söta degar
150 g smör
5 dl mjölk
1 dl strösocker
½ tsk salt
2 tsk stötta kardemummakärnor
1,4 liter vetemjöl ( 840 g)

Gör så här

Smula ner jästen i en degbunke. Smält smöret och häll i mjölken. Värm till 37°. Rör ut jästen i degvätskan.

Tillsätt socker, salt och kardemumma. Rör ner nästan allt mjöl, spara ca 1/2 dl till utbakning. Arbeta degen 5–10 min.

Låt degen jäsa ca 30 min under bakduk.
Visningar:
1916
Sparat:
20

LIKNANDE RECEPT

Grunddeg recept
Älskade småkako..
över 2 månader
Pizzabullar med
av vanilj
över 2 månader
Saftiga lussebu..
över 2 månader
Köttfärspiroger
över 2 månader
Päronbullar med
över 2 månader