Grundrecept pirogdeg

Enkelt recept på pirogdeg.

Betyg (2 röster)
Antal personer
16 piroger
Grundrecept pirogdeg

Ingredienser

2 dl ljummet vatten, 37grader
1 pkt jäst (50 g)
4 dl vetemjöl (kan bytas mot grahamsmjöl)
0,5 tsk salt
1,5 dl flytande alt. smält margarin
4 ägg
8 dl vetemjöl (kan bytas mot grahamsmjöl)
1 ägg till pensling

Gör så här

Blanda vatten och salt i en skål. Smula i jästen och rör så den löser sig. Rör ner 4 dl vetemjöl och låt jäsa till dubbel storlek (knappt 30 min). Sätt på ugnen på 225 grader.

När degen har jäst klart. Smält margarinet eller ta det flytande och rör ihop med äggen. Häll ner i degen. Tillsätt resten av mjölet och knåda ihop till en "hanterbar" deg. Dela i 16 delar och kaval/tryck ut varje del ganska tunnt till rundlar eller fyrkanter. Lägg på önksad fyllning och vik ihop. Pensla med ägg och grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter.

Servera med en sallad.
Visningar:
19513
Sparat:
182

LIKNANDE RECEPT

Kycklingpiroger..
av erajsko
över 2 månader
Piroger med lin..
över 2 månader
Karelska piroge
över 2 månader
Köttfärspiroger
över 2 månader
Familjepirog me
över 2 månader
Köttpiroger del
över 2 månader