Grynans chokladhavrekakor

Grynans chokladhavrekakor

Betyg (19 röster)
Antal personer
40 stycken
Grynans chokladhavrekakor

Ingredienser

Havrekakor:
300 g smält margarin
3 dl socker
3 dl havregryn
5 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 ägg

Chokladkräm:
150 g smör
2 msk kakao
5 msk grädde
2 ½ dl socker
2 tsk vaniljsocker
1 msk vetemjöl

Gör så här

Ställ ut 40 aluminiumformar (det går lika bra med dubbla bullpappersformar) på två plåtar.

Blanda ihop alla ingredienser till havrekakorna. Lägg en matsked av degen i varje form.

Grädda i 175°C 5-10 minuter eller tills de blir lite ljusbruna och nästan färdiga. (Kakorna kommer nästan svämma över formarna men sjunker sedan ihop när de svalnar.)

Blanda ingredienserna till chokladkrämen i en kastrull och låt koka upp under tiden kakorna gräddas.

Lägg en matsked chokladkräm i varje form och sätt in kakorna i ugnen tills det bubblar ordentligt i chokladkrämen, ca 5 minuter.

Ta ut kakorna och låt dem svalna. Kakorna kan frysas in.
Visningar:
11406
Sparat:
539

LIKNANDE RECEPT

Chokladhavrekak
av Bodil56
över 2 månader