Gryta med bambuskott

Jättegod gryta för den som gillar bambuskott. Ett enkelt recept

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

Marinad:

2 msk matolja
2 msk soja
1 tsk ingefära
1 krm grovmalen svartpeppar
1 tsk salt

400 g fläskkött , t ex karré
2 tsk vetemjöl
1 konsevburk bambuskott
2 dl vatten
1 grönsaks- och köttbuljongtärning eller svampbuljong
2 gula lökar
2 dl mjölk
collorit-soja
ingefära
ev . 100 g champinjoner

Gör så här

Blanda matolja, soja, ingefära, svartpeppar och salt i en djup tallrik. Skär köttet i småbitar och lägg i marinaden. Låt ligga i kylskåp några timmar.

Stek det marinerade köttet i en stekpanna ca 5 minuter på 4:an. Lägg över i en gryta. Stek löken och ev. champinjoner i stekpannan. Strö på mjölet över köttet och rör om, häll på vattnet och smula ner buljongtärningen. Lägg i löken i grytan. Låt koka upp. Tillsätt mjölk och så mycket collorit-soja att du får önskad färg. Låt koka ca 5 minuter, tillsätt bambuskotten, låt koka 5 minuter, smaka under tiden av med salt och ingefära. Servera med ris.

Observera att alla mått ovan är på ett ungefär.
Visningar:
1505
Sparat:
35

LIKNANDE RECEPT

Kycklinggratäng
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Underbar kladdk
av Elis
över 2 månader
Gryta med fläsk
av UllaC
över 2 månader
Mina barns gott
av Pomero
över 2 månader