Gryta med fläskkött och mango chutney

Chutney är en inläggning av starkt kryddad och sötad frukt, exempelvis mango eller äpplen som med förkärlek används i såväl det engelska som det orientaliska köet - en idealisk krydda i en god gryta.

Betyg (13 röster)
Antal personer
4 st
Gryta med fläskkött och mango chutney

Ingredienser

500 g benfritt fläskkött av bog eller skinka
1 msk smör eller margarin
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 gula lökar eller 1 purjolök
2 dl vatten
1 grön paprika
1 msk tomatpuré
2 msk mango chutney
1 msk vetemjöl
1 dl tunn grädde

Gör så här

Putsa köttet, skär det i bitar och bryn det i lite matfett i en stekgryta. Salta och peppra.

Skala och hacka löken grovt eller strimla purjolöken. Fräs löken i matfett i en stekpanna men låt den inte få för mycket färg. Lägg löken i grytan.

Späd med vatten, låt grytan koka upp och sedan eftersteka på svag värme under lock, ca 10 minuter.

Skölj och dela paprikan, ta bort kärnorna och strimla den. Rör ner paprika, tomatpuré och chutney i grytan. Rör om väl och låt grytan eftersteka ytterligare ca 10 minuter eller tills köttet är mört.

Rör ut vetemjölet med lite vatten, tillsätt redningen och rör om väl. Låt grytan sjuda ytterligare ca 5 minuter. Tillsätt grädden och smaksätt ev med mera kryddor. Servera direkt ur grytan.
Visningar:
25026
Sparat:
501

LIKNANDE RECEPT

Absolut bästa f
av Marre73
över 2 månader
Fläskfilé bacon
av Queenie
över 2 månader
Kycklinggratäng
över 2 månader
Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Fläskfilé du in
över 2 månader