Gryta med julens kryddor

Fläskfilén blir julfin med ingefära och kanel.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Gryta med julens kryddor

Ingredienser

600 g fläskfilé
1 purjolök
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Smör
2 dl vispgrädde
2 msk konc kalvfond
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kanel
1 tsk soja
1/2 dl russin

Gör så här

Skär köttet i tjocka skivor och purjolöken i bitar. Salta och peppra köttet, bryn i smör i en stekpanna.

Ta upp köttet och fräs purjolöken i smör.

Vispa ihop grädde, kalvfond, ingefära, kanel, soja och russin i en låg, vid gryta.

Lägg i kött och purjolök, låt puttra 4-5 min.

Servera med chutney och potatis
Visningar:
1591
Sparat:
18

LIKNANDE RECEPT

Kycklinggratäng
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Köttfärsgratäng
av anenik
över 2 månader
Underbar kladdk
av Elis
över 2 månader
Gryta med fläsk
av UllaC
över 2 månader