Gryta med renskav och champinjoner

Kalla det en norrländsk variant på den traditionella köttfonduen. Flortunna skivor renskav får sjuda en kort stund i en smakrik buljong tillsammans med mycket purjolök och champinjoner.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

2 pkt renskav eller älgskav
6 - 8 purjolökar
200 g champinjoner
1 liter stark köttbuljong
4 msk soja

Gör så här

Tina renskaven ca 30 minuter om den är fryst. Lossa försiktigt skivorna från varandra och rulla ev ihop dem. Lägg dem på ett uppläggningsfat.

Ansa och skölj purjolöken och champinjonerna. Skär purjolöken i 6-7 cm långa bitar och lägg dem tillsammans med champinjonerna på fatet med köttet.

Koka upp buljong och soja i en fonduegryta eller liknande som kan hållas varm vid bordet.

Lägg i purjolök och champinjoner och låt dem koka några minuter. Lägg i köttet och låt det koka ca 1 minut innan det serveras.
Visningar:
1314
Sparat:
15

LIKNANDE RECEPT

Renskav recept
Renskavslåda
av Sara_W
över 2 månader
Renskavsgratäng
av Bombbe
över 2 månader
Renskavsgryta m
över 2 månader
Vilda grytan
över 2 månader
Renskav med pre
över 2 månader
Renskavsgryta m
över 2 månader