Gryta vin chaud

Apelsin och kanel ger häftig smak i denna köttgryta.

Betyg (4 röster)
Antal personer
4 st
Gryta vin chaud

Ingredienser

600 g benfritt nötkött, t ex högrev, rostbiff eller innanlår
Smör
1 krm svartpeppar
1 tsk kanel
1 krm mald kryddnejlika
3 lagerblad
2 dl rödvin eller matlagningsvin
2 msk konc. kalvfond
1 msk kinesisk soja
Tunt skal från 1/4 apelsin
1 msk vetemjöl
2 dl vispgrädde

Gör så här

Skär köttet i bitar. Bryn det i smör i en stekpanna och lägg över i en gryta. Krydda med peppar, kanel, kryddnejlika och lagerblad.

Häll på vin, kalvfond och soja. Låt grytan koka ca 1 timme tills köttet känns mört.

Strimla apelsinskalet. Vispa ut mjölen i grädden. Rör ner apelsinskal och grädde.

Låt grytan koka ytterligare några min.

Servera med pressad potatis och lättkokta grönsaker
Visningar:
5134
Sparat:
83

LIKNANDE RECEPT

Kycklinggratäng
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Köttfärsgratäng
av anenik
över 2 månader
Underbar kladdk
av Elis
över 2 månader
Bacon- och ostg
av Cayene
över 2 månader
Gryta med fläsk
av UllaC
över 2 månader