Guacamole

Guacamole är en krämig och stark avokadosås från det mustiga mexikanska köket. Den är underbar som dipsås, speciellt till nachos.

Betyg (1 röst)
Antal personer
4 st

Ingredienser

2 väl mogna avokador
2 msk finhackad gul lök
1 msk pressad lime eller citron
½ tsk salt
½ - 1 tsk tabasco eller ½ dl mild tacosås
Ev en vitlöksklyfta
1 tomat eller 1/4 granatäpple

Gör så här

Dela avokadorna och ta bort kärnan. Gröp ur köttet och lägg det i en skål.

Mosa avokadoköttet lite slarvigt med en gaffel.

Tillsätt lök, lime, saft, salt och tabasco. Rör om ordentligt. Krydda gärna med krossad vitlök.

Skär tomaterna i fyra klyftor och ta bort kärnorna. Dela klyftorna i små tärningar och strö dem ovanpå guacamolen. Om du föredrar granatäpple framför tomat gröper du ur kärnorna, hackar äpplet och strör det över.

Servera som dip eller som tillbehör till grillat kött.
Visningar:
2673
Sparat:
47

LIKNANDE RECEPT

Guacamole recept
Guacamole på me..
över 2 månader
Tacopaj
över 2 månader
Tacopaj - LCHF
över 2 månader
Pulled pork på ..
över 2 månader
Mexikanska Piro
över 2 månader
Pitabröd med ti..
av MrsC
över 2 månader